Facebook voor lokale bedrijven

U bent hier

Wanneer ik door een winkelstraat wandel ga ik geregeld de winkels ook eens opzoeken op Facebook. Ik ben altijd benieuwd hoe lokale handel gebruik weet te maken van Facebook. Noem het beroepsmisvorming...

Telkens opnieuw moet ik echter tot dezelfde conclusie komen. Er zijn enkele bedrijven bij wie sociale media al goed in hun DNA zit. Maar er zijn ook nog veel te veel bedrijven die het concept 'sociale media' totaal niet begrijpen.

Enkele van de meest voorkomende problemen die ik zie:

  • Facebook profiel in plaats van een Facebook Pagina
  • PROMOTIE PROMOTIE PROMOTIE
  • Geen interactie

Facebook profiel vs Facebook Pagina

Je hebt op Facebook 3 types accounts, een profiel, een pagina en een groep. Een profiel is bedoeld voor personen, een pagina voor bedrijven en/of organisaties en een groep voor bv. verenigingen. Voor je bedrijf maak je dus best een pagina aan. Waarom? Wel, naast het feit dat je de regels van Facebook overtreed door een profiel aan te maken voor je bedrijf zijn er ook enkele zeer interessante voordelen aan pagina's. Zo zijn er geen limieten op het aantal mensen die je pagina kunnen 'liken', je krijgt waardevolle statistieken over je posts en je kan gebruik maken van advertenties.

PROMOTIE PROMOTIE PROMOTIE

Een andere veel voorkomende fout is dat veel bedrijven lijken te denken dat Facebook de 'Grand Bazaar' is. Het enige wat op hun pagina te vinden is zijn promoties. Krijgen mensen graag korting? Tuurlijk, wie niet! Zitten mensen op Facebook om de ene promotie na de andere naar hun hoofd geslingerd te krijgen... nope!

Wil ik dan zeggen dat je helemaal geen promoties mag plaatsen op Facebook? Absoluut niet, maar je moet een goede mix hebben van waardevolle content en promoties. 

P.S. Los van het feit dat je pagina niet enkel een promotie kanaal moet zijn ben ik sowieso geen fan van regelmatig kortingen geven. Ik denk dat je mensen beter kan aantrekken door meerwaarde te creëeren dan door kortingen te geven. Maar dat is materie voor een volgende post.

Geen interactie

Facebook is een platform voor interactie. Dit is wat mensen naar Facebook brengt en dit is wat je als bedrijf moet leren. Lok interactie uit met je posts. Vraag eens wat mensen denken van dat nieuwe dessert dat op het menu staat. Vraag eens wat ze vinden van dat nieuwe kleedje dat sinds vandaag in je winkel hangt? Wat vinden je klanten van dat nieuwe biertje dat je deze maand aanbiedt? Vraag eens welke smaak van ijs ze nog missen bij jou in de zaak.

Of ga nog een stapje verder en doe eens een Facebook Live terwijl je die nieuwe levering aan het uitpakken bent...

Dit zijn nog maar enkele voorbeelden, maar ik denk dat je wel ziet waar ik naartoe wil. Folders en print advertenties geven weinig mogelijkheid tot feedback, Facebook daarentegen draait er rond. Maak hier gebruik van!

Volgende keer zal ik iets meer in detail gaan rond Facebook strategieën. Heb je zelf een suggestie voor een onderwerp welk ik hier in detail kan bespreken? Laat het mij zeker even weten!

Gerelateerde Berichten