Facebook Timeline voor pagina's

U bent hier

Morgen voert Facebook de veel besproken Timeline (tijdlijn) door voor alle bestaande bedrijfspagina's. Maar wat verandert er nu concreet? In dit artikel geven we u wat meer uitleg over hoe u als bedrijf het beste uit de nieuwe Timeline kan halen.

Wat zijn de grote vernieuwingen van Facebook Timeline?

Eén ding wat dadelijk opvalt aan de nieuwe Timeline is de grote coverfoto bovenaan de pagina. Van deze foto kan u mooi gebruiken maken om de waarde van uw bedrijf te benadrukken. Met Timeline wil Facebook er ook voor zorgen dat u het verhaal van uw bedrijf vertelt. Zo kan u onderandere mijlpalen toevoegen aan uw Timeline. Dit kan bijvoorbeeld de datum zijn wanneer u met uw bedrijf gestart bent, of een verhuis naar een nieuwe locatie. Daarnaast is het ook mogelijk om een hoogtepunt aan de Timeline toe te voegen. Hierdoor kan je dan een mooie grote afbeelding gebruiken om je bericht extra in de kijker te zetten. Het is ook mogelijk om deze berichten voor enkele dagen aan de bovenkant van uw Timeline vast te pinnen. Verder zijn ook de 'apps' lichtjes gewijzigd, deze kunnen nu gebruik maken van een veel bredere scherm ruimte. Het is echter niet meer mogelijk om een bepaalde app te kiezen als 'landings pagina' van uw Timeline. En 'last but not least' is het nu ook mogelijk voor fans om berichten te sturen naar een bedrijf via de Facebook Timeline.

Hoe haalt u het beste uit Timeline?

Zorg eerst en vooral voor een mooie, aantrekkelijke coverfoto. Dit is zowat het uithangbord van uw Timeline. Verder kan u best regelmatig zorgen voor nieuwe, relevante content voor uw Timeline. Minstens dagelijks even kijken of er nieuwe berichten zijn is zeker niet te veel. Het is namelijk echt de bedoeling om de conversatie aan te gaan met uw 'fans'.

Let op! Er zijn wel enkele beperkingen voor de inhoud van de coverfoto, zo mogen volgende zaken hier niet in staan:

Prijs of aankoop informatie
Informatie die normaal in het 'info' gedeelte hoort te staan, zoals uw website of email adres
Verwijzingen naar Facebook onderdelen zoals bv. de 'Vind ik leuk' knop.
'Call to actions'

Als referentie punt kan u altijd eens een kijkje nemen op onze Facebook Timeline.

Gerelateerde Berichten