Facebook privacy instellingen

U bent hier

Door de vele mogelijkheden die Facebook biedt op het vlak van privacy kan je soms door de bomen het bos niet meer zien. Ik zal daarom even kort uitleggen welke aanpassingen je kan maken.

Basis privacyinstellingen

Om te beginnen heb je een aantal basis privacyinstellingen voor je profiel. Deze bepalen wat over het algemeen zichtbaar is voor welke personen of groepen. Deze instellingen kan je wijzigen door rechts bovenaan op het pijltje langs 'Startpagina' te klikken en vervolgens naar 'Privacyinstellingen' te gaan. Indien je op deze computer al ingelogd bent op Facebook kan je ook gewoon hier klikken.

Hier heb je dan de keuze om je profiel openbaar te delen, enkel met vrienden te delen of je kan zelf ook een aangepaste policy samenstellen. Verder kan je ook kiezen wat er moet gebeuren met posts of foto's waarin je getagged wordt.

Lijsten aanmaken

Indien je verschillende groepen vrienden en kennissen wat gescheiden wil houden op facebook heb je ook de mogelijkheid om lijsten aan te maken. Facebook voorziet al een aantal standaard lijsten, maar je hebt dus ook de mogelijkheid om er zelf aan te maken. Deze lijsten vind je terug op deze pagina. Hier kan je ook nieuwe lijsten aanmaken en vrienden toevoegen aan bepaalde lijsten.

Eens je verschillende lijsten aangemaakt hebt kan je deze gebruiken om je bericht enkel te delen met bepaalde lijsten. Je kan dit ook gebruiken om enkel berichten te lezen van een bepaalde lijst.

Privacyinstellingen bij het plaatsen van berichten

Facebook geeft je ook de mogelijkheid om iedere keer dat je iets deelt andere instellingen te gebruiken, die afwijkend kunnen zijn van je basis privacyinstellingen. 

Bij het plaatsen van je bericht, of het delen van je foto zie je onderaan het kadertje een keuze menu waar je zelf kan bepalen wie dat bepaalt bericht kan zien. Zo heb je dus ook de mogelijkheid om een bericht bijvoorbeeld enkel voor je collega's zichtbaar te maken. Meer informatie over de instellingen bij het delen kan je op deze pagina vinden.

Abonnees toestaan op je profiel

Als laatste wil ik ook nog even vermelden dat Facebook je ook de mogelijkheid geeft om abonnees toe te staan op je profiel. Op deze manier kunnen mensen die je niet goed genoeg kennen om je als vriend toe te voegen toch je openbare updates volgen. Deze functie kan bijvoorbeeld zeer handig zijn voor bekende personen en politici. Op deze manier kunnen zij mensen op de hoogte houden van hun activiteiten en toch nog hun privé een beetje gescheiden houden.

Meer informatie over het toestaan van abonnees vind je op deze pagina.

Gerelateerde Berichten